Příšera týdne

Na ZeStolu.cz recenzovali Příšeru týdne a příšera dostala „Zásah!“

Michal Krupička ze zpravodajského serveru ZeStolu.cz recenzoval právě vydanou hru Příšera týdne. První titul od Casa de Locos získal nejvyšší hodnocení: „Zásah!“

Zásah od ZeStolu.cz

Rozsáhlý článek detailně představuje to nejpodstatnější z příručky, od tvorby postav po mechaniku tahů – lovcových, příručkových a Strážcových. Autor zdůrazňuje, že „díky svému konceptu jsou navíc pravidla skvělá na jednorázové hraní i dlouhodobější kampaně“, a neuniká mu, že jedna z nejsilnějších stran této hry je návod na tvorbu vlastních záhad a na budování vlastní herní mytologii:

Hlavní ale je, že příručka dává vypravěči i hráčům něco mnohem hodnotnějšího než stránky popsané událostmi a budováním světa. Dává pořádný, robustní návod na to, jak si to všechno udělat sám. A on je fakt dobře napsaný! Téměř bych řekl, že stojí za to si knihu pročíst už jen díky němu. Protože když odmyslíme pravidlové kličky, většina zásad funguje do jakéhokoliv systému. Pokud si navíc ozkoušíte, jak se hra hraje, dostanete do ruky i nástroje, jak tvořit nové třídy Lovců, potvor a vůbec všeho, co do hry potřebujete. Hezky přehledně, a ještě k tomu česky.

Podle recenze je vydání Příšery týdne novinkou, která nemá na české scéně obdoby a otevírá brána novým možnostem hraní RPG v Česku a na Slovensku:

Verdikt:

Skvělá pravidla dostala skvělý překlad! Příšera týdne je zářící hvězda na české scéně se snadno pochopitelnými pravidly vhodnými pro nováčky, ale zároveň s dostatečnou hloubkou pro veterány RPG. Je jedno, zda máte rádi Lovecrafta, duchy, vlkodlaky nebo něco mnohem méně známého, klidně i českého. Vyberte si svého hrdinu a věřte, že se budete dobře bavit. Víc takových projektů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *